Slotenmakersnel.be

Wanneer het slot van een deur van uw huis kapot is, zou u ervoor kunnen kiezen om het zelf te repareren of vervangen. Daardoor hebt u naast het materiaal niet die kosten voor komen kijken bij een slotenmaker inhuren.

Het nadeel is dan weer wel dat u niet de kennis en expertise van een slotenmaker krijgt. Zorg van te voren zelf voor voldoende informatie zodat u een goede keuze kunt maken met welke slotenmaker u in zee gaat.

Andere problemen met sloten

Als er vuil is opgehoopt in het slot, is er sprake van het probleem dat de sleutel niet meer omgedraaid kan worden in de cilinder. Door extra kracht te zetten, wat veel mensen doen en waarvan ze denken dat het de oplossing is, kan het zelfs zijn dat de sleutel in het slot breekt. Dan moet er alsnog een slotenmaker aan te pas komen.

Wanneer een slot niet meer vergrendelt is er sprake van een mechanisch probleem. Dan kan de klink of draaiknop nog wel bewegen maar is door het mechanische probleem de werking van het slot nihil. Niet altijd hoeft in dit geval het gehele slot vervangen te worden. Als het nog gerepareerd kan worden is dit het beste aan de erkende slotenmaker over te laten.

Bron: Slotenmakersnel.be